Om oss

VAD ÄR CYKELKULTUR?Cykelkultur är en förening. Ett Cykelkök = gör-det-själv verkstad med full reparationsservice, butik och möjlighet att mötas över en kopp kaffe. En cykel-inspirations-förmedlare. Ett kontor. En plats att dela kunskap. En plats för kommande idéer.

Vi utför alla typer av cykelreparationer och du kan lämna in din cykel för service hos oss. I butiken kan du köpa cyklar, reservdelar och tillbehör både nya och begagnade.


Välkommen att höra av dig till oss

 
 
 
 

Info och servicepunkt


Vi hjälper gärna till med lokala turförslag! Hos oss hittar du kartor och information om cykelvägar, sevärdheter, smultronställen. Vi är en lokal servicepunkt med cykeluthyrning, cykelverkstad, turistinformation, kompetenshub och mötesplats.
Mera cykelkultur


Vi driver ett LEADER projekt som syftar till att påverka, utveckla och förbättra tillgången till offentlig service lokalt. Vi vill främja alternativa miljömässiga transportlösningar som komplement till kollektivtrafik och på sikt ersättning för viss privatbilism. Vårt cykelkök är tänkt att vara navet för flera olika servicefunktioner: såsom cykeluthyrning, elcykelpool, cykelverkstad, turistinformation, kompetenshub samt mötesplats för evenemang, workshops, kulturaktiviteter och samverkansträffar. Under projektets löptid fram till april 2020 påbörjar vi en utveckling av detta. Tanken med projektet är att det på sikt kan bidra till flera nya arbetstillfällen och alternativa sysselsättningar samt agera motor för spridning av cykelkultur.


Jag vill vara med!


Medlemskap är för alla som gillar cykelkultur! Vill du mecka din cykel själv blir du ordinarie medlem. Medlemmar har tillgång till verkstad med verktygsbibliotek och meckcoachning. Ordinarie medlemskap kostar 240kr/ år för en person, familj betalar 360 kr/år. Stödmedlemskap kostar 100kr/år. Bra för dig som kanske inte vill mecka själv eller meckar ibland och betalar då 40 kr/ tillfälle. Stödmedlemskap är för alla som gillar cykelkultur! Medlemmar får rabatt på reservdelar och workshops.Reparation och service

Vi utför alla typer av cykelreparationer och du kan lämna in din cykel för service hos oss.  I butiken kan du köpa cyklar, reservdelar och tillbehör både nya och begagnade.Vi kan elcyklar!


Prata med oss om du vill konvertera din cykel till eldrift. Du kan köpa, hyra eller leasa elcyklar och ellådcyklar hos oss både som privatperson och företag. Vi har även uthyrning av vanliga cyklar och hjälper gärna till med lokala turförslag!